Globálisan is az egyik kínai cég lett a vezető mobilgyártó

Részben emiatt belső értékelés indult a Samsung mobilos részlegénél.

Forrás: ORIGO.HU2021. 08. 06. 20:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokakat váratlanul ért beszámolóval állt elő a Strategy Analytics a napokban, úgy egy évtized után az idei második negyedévben új királya lett az európai okostelefonos piacnak, a Samsung helyett a Xiaomi értékesítette a legtöbb készüléket. Ráadásul az eladási trendek alapján könnyen elképzelhető, hogy nem egyszeri villanásról van szó, hanem tartósan ez lesz a megszokott piaci helyzet.

Most a Counterpoint Research ennél is nagyobb bombát dobott, adatai alapján a Xiaomi nemzetközileg is átvette a vezetést a Samsungtól a második negyedévben. A cég szerint a TOP3 legtöbb mobilt értékesített gyártó az idei második negyedévben a Xiaomi (17,1%), a Samsung (15,7%), továbbá az Apple (14,3%) voltak a globális színtéren - olvasható az Origo cikkében.

 

Mindeközben a dél-korai The Elec szerint a Samsung mobilos divíziójának teljesítményéről az ellátási láncban tapasztalt problémák és a várakozásokat alulmúló mobileladások miatt soron kívüli értékelést rendelt az anyacég felsővezetése. A Xiaomi hatalomátvételének egyik kulcsát a Galaxy S21 széria rossz eladásai jelenthetik, állítólag csak 13,5 milliót sikerült értékesíteni a készülékekből, ami 20%-kal marad el a Galaxy S20 értékesítéseitől, és 47%-kal rosszabb a Galaxy S10 termékcsalád által felmutatottnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.