Népszerű konzol kap hamarosan 4K-s kezelőfelületet

Jelenleg az Ultra HD tévékhez kapcsolva csak Full HD-s képet ad – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 08. 17. 17:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó ideje várt újítást szállított le az Xbox Series X játékkonzol előzetes rendszerszoftverét tesztelőknek a Microsoft, az Alpha Skip-Ahead kiadási csatornában lévők a legújabb verzióra frissítve már 4K-felbontású kezelőfelületet látnak, ha ugyanilyen felbontású kijelzőre csatlakoztatták a konzoljukat.

Ennek köszönhetően általánosságban véve élesebb lesz a 4K-felbontású kijelzőkön az Xbox Series X kezelőfelülete, olvashatóbbá válnak a rajta megjelenő szövegek, különösen a kisebb betűméretűek.

Az Ultra HD-nál alacsonyabb felbontású megjelenítőt használók esetében marad a Full HD renderelési felbontás.

A Microsoft bejelentésében nem esett szó arról, hogy a gyengébb Xbox Series S konzolon elérhetővé lesz-e a kezelőfelület 4K-felbontású megjelenítése, de nem lenne meglepő, a hardvere elméletileg bőven elég erős a feladathoz.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.