Rohamosan megugorhat a kütyük meghibásodási aránya

Az elkeseredett gyártók mostani tettei borzasztóan visszaüthetnek.

Forrás: origo.hu2021. 08. 25. 14:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggodalomra okot adó információkkal rukkolt elő a TechRepublic, az iparági forrásokra hivatkozó beszámolója szerint megugrott az olyan gyártók száma, amelyek a csiphiány miatt megbízhatatlan forrásokból szereznek maguknak elektronikai komponenseket a termékeikbe, miután a megszokott partnerektől nem képesek eleget vásárolni.

Az időnként internetes hirdetéseken keresztül talált eladók egy része színtiszta csaló, előre követelik a megígért szállítmányért a fizetséget, aztán angolosan távoznak az összeggel. Máskor ténylegesen kapnak szállítmányokat a vevők, ám a hamis vagy rossz minőségű komponensek működésképtelennek bizonyulnak, bizonyos körülmények között hibásan működnek, esetleg a gyenge minőségük miatt a várhatónál szinte biztosan sokkal rövidebb lesz az élettartamuk.

Az elkeseredett gyártók mostani tettei borzasztóan visszaüthetnek, hiszen a termékeik elektronikáiba került rossz minőségű komponensek miatt drámaian megugorhat a meghibásodások száma és aránya, végső soron a vevőik és ők maguk is súlyosan ráfázhatnak a trükközésre. Mindeközben az arcvesztéstől tartva eltussolják a félresikerült vásárlásaikat, amellyel megnehezítik más vállalatok számára a rossz beszállítók elkerülését, továbbá akadályozzák a csalók felelősségre vonását.

 

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.