A lakás őrzésében is segít ez az otthoni robot

A vállalat megfigyelőrobotnak titulálja, nézhető távolról a kameráinak képe, lehetőség lesz őrjáratokra küldeni.

Forrás: origo.hu2021. 09. 29. 12:54
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kísérleti termékkel rukkolt elő az Amazon, az Astro egy kerekeken guruló otthoni robot, amely képes segíteni a lakás őrzésében, továbbá életet kényelmesebbé tevő funkciókat nyújthat. A vállalat megfigyelőrobotnak titulálja, bekapcsolható lesz a Ring otthoni biztonsági rendszerbe, nézhető távolról a kameráinak képe, lehetőség lesz őrjáratokra küldeni. 

Nem világos, hogy őrjáratozó üzemmódban pontosan mit és hogyan lesz képes elvégezni.

Az Amazon szerint a roboton át folyamatosan elérhető az Alexa hangasszisztens, a lakásban élők pedig megkérhetik a folyamatos követésükre, képes magától mozgó okoshangszóróként viselkedni. Pohártartó is van benne, viheti a gazdája után az italát. Érdekes felhasználási lehetőségnek tűnik még a felhasználók balesetezésének detektálása, akár a nehezen mozgó idősek felügyeletére is megoldást kínálhat.

Kamerából többet is kapott az Astro, a tabletes fejében lévő mellett egy felfelé kinyitható periszkópos egységgel is rendelkezik. A nyilvánvaló ziccert nem kihagyva videókonferenciázásra is alkalmas a robot.

A szándékosan cuki megjelenésűnek tervezett Astro az első időkben csak aránylag szűk kör számára lesz megvásárolható, minden bizonnyal használható visszajelzéseket szeretnének kapni a tervezők, hogy az esetleges általános elérhetővé válásának idején már jobb és hasznosabb lehessen. Az ára 1500 dollár, avagy nettó 462 ezer forint lesz.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.