Csökkent Európában a Switch kézikonzol kezdőára

A félvezetőhiány kellős közepén meghökkentő elektronikai eszközök esetében árcsökkenésről hallani.

2021. 09. 14. 8:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A félvezetőhiány kellős közepén meghökkentő elektronikai eszközök esetében árcsökkenésről hallani, azonban a Nintendo csendben levitte Európában a Switch kézikonzoljának kezdőárát. A termék ajánlott fogyasztói ára eddig 329,99 euró (115 ezer forint) volt, amelyet 30 euró mínusszal most 299,99 euróra mérsékelt a vállalat, azaz bruttó 10 ezer forintos árcsökkenésről van szó.

A mostani árcsökkentés ellenére a Switch továbbra is nagyjából egy árkategóriában lesz az új generációs Xbox Series S modellel. A konzolok aránylag eltérő közönségnek szólnak, és nem világos, hogy az olcsóbbik új Xbox rendkívül kompetitív árazásának van-e bármiféle köze a Nintendo lépéséhez. A Nintendo Switch Lite ára nem változott, továbbra is 219,99 eurót kér érte a gyártó. Akármi is legyen a helyzet, a fejlemény mindenképp pozitív a japán kézikonzolt a belátható jövőben megvásárolni kívánók számára.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.