Futtatja a legnépszerűbb játékok javát az új hordozható játékkonzol

Természetesen a Windowsra való átállításával tovább javítható a statisztika – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 15. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén decemberben megkezdődik a Steam Deck kiszállítása az annak idején gyorsan a tettek mezejére lépett előrendelőkhöz, ám továbbra sem teljesen tiszta, hogy a kézikonzolnak tűnő számítógép újdonsült tulajdonosai egész pontosan mire számíthatnak a játékokkal való kompatibilitás terén.

A Valve szerint a gépben lévő hardver önmagában mindegyik a Steamen jelenleg kapható játék futtatására alkalmas legalább 30 FPS-sel. A problémát az eszköz gyári SteamOS szoftvere jelenti, ez egy Linux-disztribúció, amely a rendszeren natívan elindítható játékok mellett – a Proton emulációs rétegnek hála – rengeteg, csak windowsos verzióval rendelkező címmel való szórakozást is lehetővé tesz.

A Boiling Steam most megpróbált utánajárni a kompatibilitás kérdésének, állítása szerint a Steam ötven legnépszerűbb termékéből elvileg 72 százaléknak működnie kell a Steam Decken, ami rendkívül jó aránynak mondható, főleg, mivel a legtöbb termék emulációt használ. A jelenleg nem futó címek közül kiemelhető például a PUBG, a Destiny 2, a Rust, az Apex Legends, továbbá a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube/Valve

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.