időjárás 18°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Futtatja a legnépszerűbb játékok javát az új hordozható játékkonzol

Forrás: ORIGO
2021.09.15. 16:14 2021.09.15. 16:35
Futtatja a legnépszerűbb játékok javát az új hordozható játékkonzol

Természetesen a Windowsra való átállításával tovább javítható a statisztika – olvasható az Origó cikkében.

Idén decemberben megkezdődik a Steam Deck kiszállítása az annak idején gyorsan a tettek mezejére lépett előrendelőkhöz, ám továbbra sem teljesen tiszta, hogy a kézikonzolnak tűnő számítógép újdonsült tulajdonosai egész pontosan mire számíthatnak a játékokkal való kompatibilitás terén.

A Valve szerint a gépben lévő hardver önmagában mindegyik a Steamen jelenleg kapható játék futtatására alkalmas legalább 30 FPS-sel. A problémát az eszköz gyári SteamOS szoftvere jelenti, ez egy Linux-disztribúció, amely a rendszeren natívan elindítható játékok mellett – a Proton emulációs rétegnek hála – rengeteg, csak windowsos verzióval rendelkező címmel való szórakozást is lehetővé tesz.

A Boiling Steam most megpróbált utánajárni a kompatibilitás kérdésének, állítása szerint a Steam ötven legnépszerűbb termékéből elvileg 72 százaléknak működnie kell a Steam Decken, ami rendkívül jó aránynak mondható, főleg, mivel a legtöbb termék emulációt használ. A jelenleg nem futó címek közül kiemelhető például a PUBG, a Destiny 2, a Rust, az Apex Legends, továbbá a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube/Valve