Megkezdődött a Windows 11 végső tesztelése

Másfél hét múlva válik elérhetővé az első stabilnak titulált kiadása – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 24. 12:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abszolút a nyakunkon van az első stabil Windows 11 megjelenése, így a Microsoft most elérhetővé tette a Windows Insider nyilvános tesztelői program „Release" kiadási csatornájában. Ez a legvégső tesztelési állomás a 2021. október 5-én esedékes általános elérhetővé válása előtt, immáron az olyan Windows 10-et használóknak is felajánlja a Microsoft installációját, akik a Windows 10 patcheinek tesztelésére jelentkeztek, és persze a PC-jük megfelel a Windows 11 minimum követelményeinek.

A témánál tartva az elmúlt hetekben a Microsoft továbbra is tartotta magát az álláspontnál, miszerint egyelőre nem fogja kifejezetten aktívan akadályozni a Windows 11 manuális telepítését az olyan számítógépekre, amelyek nem felelnek meg a minimum követelményeknek. Viszont a rendszert ilyen módon telepítőknek semmiféle támogatást sem ígér, még a szimpla biztonsági frissítések megérkezésére sincs garancia.

Az egyetlen új fejlemény az ügyben, hogy a Microsoft elkezdte nagyon komolyan venni a TPM 2.0 biztonsági chipet, a Windows 11 jövő ősszel érkező főverziójának előzetese már olyan virtualizált környezetekbe sem telepíthető, amelyek nem kínálják a funkcionalitást, így például jelenleg a VirtualBoxban sem próbálgatható a rendszer.

A hivatalosan nem támogatott számítógépekkel rendelkezők talán jobban járnak, ha nem erőltetik a Windows 11-re való átállást.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borító: YOUTUBE

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.