Megtudhatjuk, hogy futna-e számítógépünkön a legújabb operációs rendszer

Használható formában tért vissza a hivatalos alkalmazás – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 21. 13:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó eséllyel a Windows 10-es PC-ket használók jókora tábora számára továbbra is rejtély, hogy a számítógépeik hivatalosan kompatibilisnek minősülnek-e az október 5-én elérhetővé váló Windows 11-gyel. A Microsoft rögtön a rendszer bejelentésekor kiadott ennek ellenőrzésére egy programot, ám az használhatatlannak minősült, nem volt képes elégséges tájékoztatást adni a kérdés tisztázására.

Most a Microsoft végre eljutott odáig, hogy elérhetővé tett egy használható verziót a segédprogramból, a Windows 11 webhelyének az alsó harmadából tölthető le az új PC Health Check. A telepítése és elindítása után a Bemutatjuk a Windows 11-et részben látható ellenőrzés gombra kell rákattintani, ha pedig nem kompatibilis a számítógép, akkor az eszköz tételesen kiírja, hogy mi jelenti a problémát.

Lesznek olyan esetek, mikor az eszköz szerint a számítógép nem felel meg a követelményeknek, azonban az alaplap beállítófelületén egy-két beállítás módosításával kompatibilissé tehető a konfiguráció.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Windows/Képernyőkép

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.