Rejtélyes módon mennek tönkre a Pixel 3 mobilok

Valamiféle szoftveres hiba miatt válnak teljesen használhatatlanná.

Forrás: ORIGO2021. 09. 05. 20:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyáltalán nem szokatlanok a Google saját okostelefonjai esetében a rejtélyes és bosszantó hibák, ám az elmúlt hónapokban különösen rosszul jártak a 2018-as évjáratú Pixel 3 modellek egyes tulajdonosai, szoftveres hibának köszönhetően teljesen téglásított állapotban találták reggel a készülékeiket. Az első, ezzel kapcsolatos panaszok decemberben érkeztek, ám újabban látszólag jelentősen bővülni kezdett az érintett ügyfelek köre – olvasható az Origó cikkében.

A beszámolók alapján a probléma mindenkinél ugyanúgy jött elő: este töltőre dugták a mobiljukat, reggelre pedig Emergency Download (EDL) üzemmódban találták azokat. Ez egy speciális indítási mód a Qualcomm Snapdragon rendszerlapkás mobiloknál, elméletben például a téglásított készülékeken az Android újratelepítését, továbbá a háttértáron lévő adatok mentését tenné lehetővé. Jelen esetben viszont egyáltalán nem működik, üres kép jelenik meg telefonok kijelzőjén.

A mobilok újraindítása nem segít, szimplán visszatöltődik a használhatatlan EDL-üzemmód.

A bizarr hibáról már legalább június óta tud a Google, a támogatási fórumának illetékesei továbbították a hibajelentést a fejlesztőknek, ám azóta semmilyen információ sem érkezett az ügyben. Egyelőre úgy tűnik, hogy a pórul járt mobilozók lemondhatnak a készülékeikről: a Google általánosságban véve nem segít rajtuk, a mostanra jó eséllyel lejárt garancia miatt pedig kicseréltetni sem képesek a telefonjaikat – olvasható az Origó cikkében.

Borítókép forrása: Google

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.