Egy hét múlva érkezik a macOS Monterey

Rengeteg régebbi Macre érkezik meg ingyenes frissítésként – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 19. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A notchos kijelzőjű MacBook Pro laptopok mellett az Apple végre bejelentette a macOS Monterey kiadási idejét is, a számítógépes operációs rendszer a hétfői napra eső 2021. október 25-én válik elérhetővé egy ingyenes frissítés formájában. Az Apple általában az iOS-szel és a származékaival együtt szokta kiadni az új macOS-t, azonban ez idén máshogy alakult.

A nagy ráncfelvarrást hozott elődjétől eltérően a Monterey egy meglehetősen csendes kiadás, csak moderált jelentőségű reszeléseket hoz, például kényelmi fejlesztések sora landol a FaceTime videócsevegőben, vezérelhetővé válnak az almás mobileszközök a Mac számítógépek egerével és billentyűzetével, az AirPlay-jel lehetőség nyílik a kép és a hang más eszközökre való átsugárzására, a Parancsok appban pedig tevékenységek automatizálására nyílik lehetőség.

A Monterey egyes újdonságai a különleges hardverigényük miatt nem érhetőek egyes régebbi Maceken, a fejlesztései részletesen és illusztrálva áttekinthetőek az Apple webhelyén.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.