Már az emberiség fele mobilnetezik

Hat százaléknak nincs még hozzáférése a technológiához – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 02. 14:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Friss beszámolót hozott nyilvánosságra a globális mobilinternet állapotáról a GSM Association. A szervezet szerint immáron az emberiség fele használ mobilinternetet, a 2014-es első jelentésében még csak a harmaduk élt a technológiával. Ennél is nagyobb jelentőségű előrelépés, hogy a hat évvel ezelőtti 24 százalékról 6 százalékra esett az olyanok aránya, akik lefedettség hiányában nem képesek mobilnetezni.

A tanulmány megállapítása szerint a 3,8 milliárd mobilinternetet nem használó személy közül 450 millióan vannak olyanok, akik nem képesek a szolgáltatást igénybe venni. A GSMA szerint a mobilnetet mellőzőket tipikusan a tudatosság hiánya, a digitális ismeretek nélkülözése, továbbá a költség tartja vissza a mobilnet használatától, a faktorok egyenként és kombinációkban is jelen lehetnek.

A mobilnetet nem használók 93 százaléka alacsony és közepes jövedelmű országokban él, a technológiát lefedettség hiányában elérni nem képesek 98 százaléka közülük kerül ki.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.