Több, mint félmillió forint az új csúcskamerás mobil

Gigantikus méretű kamerát kapott a fotósoknak és videósoknak szánt készülék — olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 26. 17:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy bejelentést ígért a Sony idén különösen csendesnek bizonyult mobilos részlege, és nem is okozott csalódást, bár újabb abszolút rétegtermékkel sikerült előállnia. Az Xperia Pro-I rövid időn belül a második profi fotósoknak és videókészítőknek szánt okostelefonja, a hátlapi 1 hüvelykes fő kameráját az RX100 VII point-and-shoot kamerájából kölcsönözték a mérnökök.

A 12 MP-es szenzor a minél több fény beengedése érdekében óriásinak mondható 2.4µm-es pixelmérettel rendelkezik, a rekesznyílása beállítástól függően f/2.0 vagy f/4.0, továbbá a hasonló mobiloktól eltérően a fáziskülönbségen alapuló autófókuszt is támogatja. A Zeiss lencsét használó, optikai képstabilizációs kamerával 12 bites színmélységű RAW képek készíthetőek, videók pedig akár 4K felbontásban is rögzíthetőek vele — írja az Origo.

A fő kamerát 50mm-es telefotós és 124° széles látószögű szenzorok egészítik ki, ezek szintén 12 MP-esek, plusz mélységérzékelő segédszenzort is kapott az okostelefon.

A fotós képességektől eltekintve az Xperia Pro-I gyakorlatilag egy Xperia 1 III: 6,5" / 1644×3840 pixel / 120 Hz OLED érintőkijelző, 12 GB memória, 512 GB bővíthető háttértár, Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapka, 8 MP-es előlapi kamera, továbbá oldalt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó jár még az 1800 dolláros (nettó 568 ezer forintos) áráért cserébe.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Youtube/Sony Xperia

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.