Újabb játékfejlesztő csapott le a kriptovalutákra és a virtuális tokenekre

Nem titok, hogy alapvetően semmit sem kapnak értük a vásárlók – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 20. 10:22
Cryptocurrencies Hype: Bitcoin, Ethereum, Ripple and Cardano
Elszabadultak, majd zuhantak az árfolyamok. Fotó: SASCHA STEINBACH Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Begyűrűzött a videójátékok piacára is az NFT-láz, ennek keretében a fejlesztők tipikusan semmilyen gyakorlati haszonnal sem rendelkező, virtuálisan létező holmikat próbálnak rásózni a játékaik legnagyobb rajongóira. A napokban megjött erre az első válasz, a digitális számítógépes játékok piacát uraló Steam betiltotta az NFT-kkel és kriptovalutákkal üzérkedő játékok forgalmazását a piacterén.

Ez feltehetően nem fogja eltántorítani a fejlesztőket a próbálkozástól, a túlnyomóan pozitív értékelésű Dead by Daylight multiplayer túlélőjáték kiadója egy Boss Protocol nevű cégen keresztül NFT-k formájában hamarosan forgalmazni kezdi a termékben használt karaktermodelleket.

A helyzetet az teszi különösen bizarrá, hogy az NFT alapvetően tulajdonjog igazolására jött létre, azonban a modelleket megvásárlók abszolút semmiféle tényleges jogot nem kapnak, minden szerzői és egyéb jog kizárólagos jelleggel a fejlesztőcégnél marad. A Boss Protocol szerint az NFT-k alapvetően semmire sem jók a játékban, de a jövőben feloldhatók lehetnek velük szintén semmire sem jó karaktermodellek.

Annyi pláne persze van az elképzelésben, hogy kereskedni viszont lehet az NFT-kel, így a tulajdonosaik megpróbálhatják jó pénzért elsózni azokat másoknak.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: EPA/Sascha Steinbach

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.