Adele-nak köszönhetően javított ki egy sokat szidott funkciót a népszerű zenestreamelő alkalmazás

A Spotify hallgatott az énekesnő szavaira.

Forrás: origo.hu2021. 11. 23. 12:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő gondot orvosolt nemrég a Spotify, a Premium-előfizetők a hallgatni kívánt albumok aloldalain a prominensen kiemelt lejátszás gombra koppintva immáron az előadók által beállított sorrendben játszhatják le a dalokat. Ennek a normál lejátszás gombnak a helyén eddig a számok véletlenszerűen kevert lejátszására (shuffle) kitalált gomb volt – írja az Origó.

Ez egy felettébb érdekes felhasználói élménnyel kapcsolatos problémának tűnik, a kezelőfelületért felelt dizájner valószínűleg abban a hitben élt, hogy aki az eredeti dalsorrendben kívánja hallgatni az albumot, az egyszerűen elindítja majd az első dal lejátszását. Emiatt a sima lejátszás gomb helyett a kevert lejátszás gombot emelte ki prominensen, hogy egyrészt kommunikálja ennek a funkciónak a létezését, másrészt pedig könnyen elérhetővé tegye azt.

Valamiért nem mindenkinek volt egyértelmű, hogy az első dalra koppintva tudják az előre beállított sorrendben lejátszani az egyes albumok dalait.

A Spotify szerint az évek során zenészektől és felhasználóktól is kapott olyan visszajelzést, hogy a zavart okozó gombot le kellene cserélni egy sima lejátszás gombra, most Adele ezen kérése adta meg a végső löketet a változtatás végrehajtására.

Borítókép: Adele (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.