Blokkolhatóvá tette a felhasználókat a Spotify

Évekbe tellett a rendkívül egyszerű funkció implementálása – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 11. 12:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spotifynak emberemlékezet óta van egy fapados közösségi komponense, a felhasználók képesek követni másokat, megtekinthetik a hallgatási előzményeiket és az általuk összeállított lejátszási listákat, már amennyiben publikusak ezek az információk. A hallgatási előzmények a privát zenehallgatás aktiválásával rejthetők el mások elől, míg a lejátszási listák privátra állíthatóak.

Ennek megfelelően a zenestreamelő mindig is lehetőséget biztosított a szolgáltatásbeli tevékenységek mások elöli elrejtésére, ám egyes felhasználók évek óta kérték mások könnyű és gyors blokkolásának a lehetőségét, például mert azok felhasználják a zenehallgatási előzményeiket a zaklatásuk során. Most végre sikerült eljutni a funkció implementálásáig, a profiloldalaikat behozva blokkolhatóvá váltak az egyes felhasználók, a letiltásukat követően nem látnak többé semmit a blokkoló fél profiloldalán.

Ez a fajta blokkolás eddig is lehetséges volt, de csak az ügyfélszolgálaton keresztül.

Természetesen a zaklatók képesek lehetnek regisztrálni maguknak egy másik felhasználói fiókot, majd azzal újból bekövetni a zaklatott felet. Feltehetően részben emiatt nem foglalkozott éveken át a funkciókéréssel a Spotify, a blokkolás ilyen formában csak a nem elkötelezett zaklatók ellen ér bármit is.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PEXELS)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.