Elbúcsúzott a híres zenelejátszó autós üzemmódja

Érthetetlen módon bármiféle utód nélkül szüntette meg a vállalat – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 29. 11:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak egy félreértett gombon változtatott a napokban Spotify, az elmúlt olyan két hétben az érintett ügyfelek nagy meghökkenésére csendben sokaknál eltűnt az autós mód a zenestreamelő szolgáltatás mobilos appjából. A 2019-ben bevezetett funkció a vezetés közbeni zenelejátszást hivatott megkönnyíteni és biztonságosabbá tenni, az aktiválása esetén egy ilyen helyzetben jobban használható kezelőfelületet kaptak a sofőrök.

Elsőre sokan bugnak hitték az autós nézet eltűnését, ám a Spotify fórumának egyik moderátora megerősítette, hogy előzetes bejelentés nélkül nyugdíjazásra került. Magyarázata szerint a vállalat szeretné ennél jobban kiszolgálni a kocsis közönséget, így valamikor bejelenti majd az eddigi autós nézet utódját, az elmúlt két évben megszokott funkció eltávolításával most csak helyet szabadított fel annak.

A jobb autós üzemmód mindenképp üdvözlendő, azonban a „helycsinálásos" magyarázat érthetetlen a vállalat részéről. 

Egy mobilapp nem egy végtelenül rumlis garázs, ahonnan először ki kell hordani a szemetet, hogy valami más beférjen a helyére; az utódjának elérhetővé válásáig indokolatlan és kontraproduktív volt kiszedni a kényelmi és biztonsági funkciót.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: John Tekeridis/Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.