időjárás 2°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Csúszik a Messenger és az Instagram titkosítása

Forrás: ORIGO
2021.11.29. 09:51 2021.11.29. 09:51
Csúszik a Messenger és az Instagram titkosítása

Legkorábban 2023-ban válhat alapértelmezetté az üzenetek védelme – olvasható az Origo cikkében.

A rövid ideje Meta Platforms névre hallgató Facebook még 2019-ben jelentette be a titkosított chatelések irányába való elmozdulást, a WhatsApp után a Messengerben és az Instagramban is be kívánja vezetni a végponttól végpontig tartó rejtjelezést. Ez javítja a felhasználók magánszférájának védelmét, a technológia miatt a chatszolgáltatást nyújtó cégek sem képesek beleolvasni az egymásnak küldött üzenetekbe.

Nemrég a Meta töredelmesen bevallotta, hogy a legutóbbi terveitől eltérően még jövőre sem válik alapértelmezetté a Messengerben és az Instagramban ez a fajta titkosítás, bár a felhasználók manuálisan továbbra is képesek lesznek aktiválni a lehetőséget a chatelések megkezdésekor. Most épp úgy gondolják az illetékesek, hogy valamikor 2023-tól kezdődhet a nagy titkosítósdi.

A mostani halasztásnak nem technikai oka van, a funkció bevezetését javarészt gyermekvédelmi szervezetek visszajelzései miatt napolta el a Meta. Az érintettek aggódnak, hogy a titkosítás miatt nehezebbé válhat a szexuális bántalmazók leleplezése, és persze a nyomozóhatóságok munkáját is akadályozhatja a titkosítás.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PEXELS)