Csúszik a Messenger és az Instagram titkosítása

Legkorábban 2023-ban válhat alapértelmezetté az üzenetek védelme – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 29. 9:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rövid ideje Meta Platforms névre hallgató Facebook még 2019-ben jelentette be a titkosított chatelések irányába való elmozdulást, a WhatsApp után a Messengerben és az Instagramban is be kívánja vezetni a végponttól végpontig tartó rejtjelezést. Ez javítja a felhasználók magánszférájának védelmét, a technológia miatt a chatszolgáltatást nyújtó cégek sem képesek beleolvasni az egymásnak küldött üzenetekbe.

Nemrég a Meta töredelmesen bevallotta, hogy a legutóbbi terveitől eltérően még jövőre sem válik alapértelmezetté a Messengerben és az Instagramban ez a fajta titkosítás, bár a felhasználók manuálisan továbbra is képesek lesznek aktiválni a lehetőséget a chatelések megkezdésekor. Most épp úgy gondolják az illetékesek, hogy valamikor 2023-tól kezdődhet a nagy titkosítósdi.

A mostani halasztásnak nem technikai oka van, a funkció bevezetését javarészt gyermekvédelmi szervezetek visszajelzései miatt napolta el a Meta. Az érintettek aggódnak, hogy a titkosítás miatt nehezebbé válhat a szexuális bántalmazók leleplezése, és persze a nyomozóhatóságok munkáját is akadályozhatja a titkosítás.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PEXELS)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.