Ez lenne az autós játékok új királya?

Az autós videójátékok univerzumában már jó ideje megtalálhatóak a hagyományos, komoly pályaversenyek, ralik és roncsderbik mellett azok a nyílt világú programok is, amelyekben a játékosnak elképesztő szabadság jut. Az ilyen típusú programok egyik megkerülhetetlen szériája a Forza Horizon, amely 2021 őszén egy újabb darabbal bővült – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 12. 14:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a szimplán csak Forza Horizon 5 névre keresztelt rész már megérkezett a régebbi Xboxok és PC-k mellett a világ jelenlegi legerősebb konzoljának számító Xbox Series X-re is, és mi is ezen próbáltuk ki. 

Szabad madár

A játékmenet maradt a régi, ezúttal is egy hatalmas, szabad nyílt téren száguldozhatunk a verdákkal. A játék keretét adó Horizon Fesztivál most Mexikóba látogatott el, így bejárhatjuk a sivatagot, dzsungelt, tengerpartot és az óriási havas hegyeket.

Eljuthatunk egy vulkánhoz, megnézhetjük egy hatalmas porvihar belsejét, döngethetünk autópályán, kis hegyi utakon, reptereken, földúton, szóval a változatosságra tényleg nem lehet panasz.

A szokásoknak megfelelően rengeteg feladattal találkozhatunk, hiszen a hagyományos versenyek mellett akadnak időfutamok, illetve előfordul, hogy trükköket kell végrehajtani. Tehát például karikákon kell átugrálni vagy megszállottként kell driftelgetni. De ha valaki ezzel nem akar foglalkozni, akkor csak bejárhatja szabadon az egész óriási területet. Ám természetesen nincs egymaga, hiszen az utakon mások is közlekednek, és nem pusztán a gép által irányított autók, hanem más, hús-vér emberek is. A Forza Horizon 5 ugyanis egyben egy nagy multiplayer játéktér, ahol akár a barátainkkal is együtt mehetünk egy konvojban, keresztül kasul az országban.

A szabadságfok tehát óriási, és többek között ez az, ami nagy szavatosságot biztosít, hiszen igazából nem is nagyon lehet megunni a programot akkor, ha az ember szeret vezetni. Természetesen a fejlődés faktort sem hagyták ki, tehát ha új területeket fedezünk fel, trükközgetünk, akkor pontokat kapunk, amivel fejleszthetjük az autókat. Mindez pedig szintén arra inspirál, hogy üljünk be a volán mögé és nyomjuk tövig a gázt. 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Részlet az előzetesből. (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.