Gyorsulhat jövőre a népszerű operációs rendszer

A viszonylag kevés panasz ellenére átfogóan foglalkoznak jövőre a kezelőfelület tempójával.

Forrás: Origo.hu2021. 11. 20. 21:52
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aránylag kevés panasz érkezik a Windows 11 sebességével kapcsolatban, leginkább a megújult Start menü esetében szokott lenni némi várakozás az első megnyitás alkalmával, plusz a rendszerszintű szöveges kereséskor is előfordulhat némi gondolkodás. A problémák súlyossága jelentősen függhet egyes hardveres és szoftveres körülményektől, például milyen háttértár található a PC-ben, hány telepített alkalmazással és állománnyal kell bajlódni a kezelőfelület megjelenítésekor a Windowsnak – derül ki az Origó.hu cikkéből.

A napokban a Windows fejlesztését felügyelő illetékesek egy reddites kérdezz-felelek során elárulták, hogy 2022-ben fókuszterület lesz a Windows 11 grafikus felületének sebessége. Már eddig is rengeteget foglalkoztak a témával, és általánosságban véve elégedettek a jelenlegi állapotokkal, de például egyes kezelőfelületi vezérlőelemek bizonyos körülmények között a vártnál rosszabbul teljesíthetnek, folyik a munka az efféle jelenségek azonosítása és megoldása érdekében.

Ezen túlmenően egy dedikált csapat szisztematikusan is vizsgálja a Windows 11 kezelőfelületének sebességét, ők a nagy képet nézve próbálnak módokat találni a válaszkészségének fokozására, a működését akadályozó szűk keresztmetszetek rendszerszintű kiiktatására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.