Így áll most a népszerű operációs rendszer töredezettsége

Továbbra sem ideális, de sokat javult az elmúlt években a helyzet – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 23. 17:49
null
DSC04887
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

rom éve a Google érthetetlen okból nem hajlandó firtatni az Android-főverziók piaci részesedését, ám az Android Studio fejlesztői környezeten keresztül indirekt módon leleplezi az adatokat, csak némi további matekozásra van szükség a konkrét százalékok megállapításához. Az ősszel elérhetővé vált Android 12 részesedéséről egyelőre nincs adat, bár ez jelenleg nem számít, egyelőre garantáltan kimutathatatlan a piaci részesedése.

A 9to5Google most elvégezte a számításokat a legfrissebb adatok alapján, és nem mutat túlságosan vészes képet a helyzet: az aktív használatban lévő eszközök

  • 26,5%-án Android 10 fut,
  • a második helyre 24,2%-kal az Android 11 futott be,
  • a bronzérmes pedig 18,2%-kal az Android 9 Pie lett.

Ennek megfelelően az eszközök 68,9%-án az Android valamelyik modernnek titulálható változata fut, az Android 8.1 és régebbi főverziók összesített részesedése 31,1%.

Az adatok értelmezése némileg ízlés kérdésének mondható, azonban az eredetileg hozott formájához képest 

mindenképp sokat csökkent az Android töredezettsége, 

a gyakoribb frissítéseknek köszönhetően a mobilozók és tabletezők egyre kisebb tábora ragad le kifejezetten régi Androidon.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.