Kétszeresére emelkedhetnek a videókártyák árai

A Radeonok pedig újabb okból válhatnak még drágábbá a közeljövőtől – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 11. 26. 12:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is kielégíthetetlen az igény az új AMD Radeon és NVIDIA GeForce videókártyák iránt, a 3DCenter legfrissebb adatai alapján Németországban jelenleg az ajánlott árukhoz képest mindkét vállalat termékei nagyjából dupla áron kaphatóak a közismert kereskedésekben.

Az elmúlt olyan három hétben a Radeonok túlárazása egy picit csökkent, 201 százalékról 190 százalékra mérséklődött a tipikus eladási ár, 

míg a GeForce modellek a folyamatos drágulás útján járva már 195% szinten vannak.

Ezekben az átlagolt értékekben nincsenek benne az újnak titulált modellek (például Radeon RX 6600, Radeon RX 6600 XT, GeForce RTX 3070 Ti, GeForce RTX 3080 Ti), mivel ezek a különösen eszetlen felárukkal túlságosan torzítanák az eredményeket – írja az Origó.

Mindeközben iparági források arról suttognak, hogy az AMD tíz százalékkal felsrófolta a Radeon RX 6000 termékcsaládban használt grafikus processzorok árát, miután a TSMC bérgyártó megemelte a 7 nm-es lapkák alapjául szolgáló ostyák költségét, ez állítólag 20-40 dolláros áremelkedés okozhat.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.