Az anyavállalatnak sem jut elég az új generációs konzolokból

Fejlesztői gépeken játszottak a hivatalos Halo Infinite torna csapatai – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 20. 10:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft tulajdonában lévő 343 Industries fejlesztőcég a hétvégén megrendezte a nemrég megjelent Halo Infinite esport-bajnokságának első tornáját az Egyesült Államokban. A manapság szokatlan módon klasszikus formában lebonyolított Halo Championship Series rendezvénynek Raleigh adott otthont, a hazánkban kevésbé ismert település Észak–Karolina állam fővárosa.

A torna különlegességét a kapuknál villogó oltási igazolások és negatív PCR-tesztek mellett az adta, hogy a vetélkedő játékosok bolti Xbox Series X-ek helyett a konzol fejlesztői készletein játszottak, bár ennek a végeredmény szempontjából semmi jelentősége sem volt. 

A szokatlan helyzetre a verseny lebonyolításáért felelős Tahir Hasandjekic előre felhívta a figyelmet, az okaként pedig a globális chiphiányt jelölte meg.

A stúdió nem tudott összekaparni elég bolti Xbox Series X-et, így kénytelen volt a játékfejlesztés során használt konzoljait a játékosok rendelkezésére bocsátani.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.