Csacsiságnak tartja a béremelést a Google

Öt rekord negyedév után az infláció kompenzálására sem telik a vállalatnak.

Forrás: ORIGO2021. 12. 11. 15:54
106790147
IRELAND-EU-FINANCE-ECONOMY Fotó: PETER MUHLY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy érdeklődést váltott ki egy CNBC birtokába jutott hangfelvétel, amely alapján a Google felsővezetése egyáltalán nem lelkesedik a dolgozók bérének megemeléséért. A felvétel kedden készült a vállalat virtuálisan megtartott óriásmegbeszélésén, a kérdezz-felelek részében Sundar Pichai vezérigazgató felolvasott egy dolgozói észrevételt, miszerint nagyon kilőttek az árak, tervez-e a vállalat a megélhetési költségekkel arányos béremelést, ezzel szinten tartva a munkabér reálértékét - olvasható az Origo cikkében.

Pichai nem érezte magát illetékesnek az ügyben, a vállalat kompenzációkért felelős alelnökére bízta a kérdés megválaszolását. Frank Wagner elmondta, hogy tisztában vannak a megélhetés költségének érdemi emelkedésével, azonban általános kompenzáló béremelés nem lesz a vállalatnál, állítása szerint inkább egyéni teljesítmény tükrében érdemes béremelési igényt benyújtaniuk a dolgozóknak.

Az álláspont kevés dolgozóban keltett jó benyomást azután, hogy a vállalat zsinórban már az ötödik negyedéve jelent rekord profitot.

A témánál tartva a Reuters még augusztusban hírül adta, hogy a Google jelentősen csökkentette rengeteg dolgozó bérét, miután véleménye szerint a koronavírus miatti otthoni munkavégzést olyan helyen teszik, ahol alacsonyabb a megélhetés költsége. A bércsökkentés mértéke a körülményektől függ, legrosszabb esetben a 25 százalékot is elérheti - olvasható az Origo cikkében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: EUROPRESS/AFP/PETER MUHLY)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.