időjárás 25°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Csacsiságnak tartja a béremelést a Google

Forrás: ORIGO
2021.12.11. 15:54 2021.12.11. 21:44
Csacsiságnak tartja a béremelést a Google

Öt rekord negyedév után az infláció kompenzálására sem telik a vállalatnak.

Nagy érdeklődést váltott ki egy CNBC birtokába jutott hangfelvétel, amely alapján a Google felsővezetése egyáltalán nem lelkesedik a dolgozók bérének megemeléséért. A felvétel kedden készült a vállalat virtuálisan megtartott óriásmegbeszélésén, a kérdezz-felelek részében Sundar Pichai vezérigazgató felolvasott egy dolgozói észrevételt, miszerint nagyon kilőttek az árak, tervez-e a vállalat a megélhetési költségekkel arányos béremelést, ezzel szinten tartva a munkabér reálértékét - olvasható az Origo cikkében.

Pichai nem érezte magát illetékesnek az ügyben, a vállalat kompenzációkért felelős alelnökére bízta a kérdés megválaszolását. Frank Wagner elmondta, hogy tisztában vannak a megélhetés költségének érdemi emelkedésével, azonban általános kompenzáló béremelés nem lesz a vállalatnál, állítása szerint inkább egyéni teljesítmény tükrében érdemes béremelési igényt benyújtaniuk a dolgozóknak.

Az álláspont kevés dolgozóban keltett jó benyomást azután, hogy a vállalat zsinórban már az ötödik negyedéve jelent rekord profitot.

A témánál tartva a Reuters még augusztusban hírül adta, hogy a Google jelentősen csökkentette rengeteg dolgozó bérét, miután véleménye szerint a koronavírus miatti otthoni munkavégzést olyan helyen teszik, ahol alacsonyabb a megélhetés költsége. A bércsökkentés mértéke a körülményektől függ, legrosszabb esetben a 25 százalékot is elérheti - olvasható az Origo cikkében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: EUROPRESS/AFP/PETER MUHLY)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.