időjárás 19°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Hibás frissítések miatt nem indulnak a gyártó számítógépei

Forrás: ORIGO
2021.12.22. 12:49
Hibás frissítések miatt nem indulnak a gyártó számítógépei

Asztali és hordozható számítógépek tulajdonosaival is kibabrált a gyártó – olvasható az Origo cikkében.

Kéretlen karácsonyi meglepetéssel szolgált egyes asztali gépeit és notebookjait megvettek számára a Dell, a számítógépükre előtelepített SupportAssist által rájuk tukmált alaplapi BIOS-frissítés telepítése után egy vagy több súlyos gonddal szembesülhetnek. A konkrétan tapasztalt anomáliák változóak, az eddigi beszámolók javarészt kék és fekete halál képernyőket, el nem induló Windowst, áram nélkül maradó USB-s perifériákat emlegettek. Van olyan panaszos is, akinek a bekapcsológomb pár másodpercnyi világítását leszámítva semmi sem történik a noteszgépén.

A jelenlegi hírek szerint a hiba biztosan érinti a Latitude 5320 / 5520 laptopokat, az Inspiron 5680 notebookot, továbbá az Alienware Aurora R8 asztali számítógépet. Hírünk írásáig a Dell nem reagált a panaszokra, ám egyes érintett vevők képesek voltak megoldani a gondokat az előző BIOS-verzióra való visszaállással. A Dell webhelyén van útmutató erről, ám ez magyar nyelven sajnos érhető el.

Esélyes, hogy a problémák által érintett ügyfelek java kénytelen lesz hozzáértő személy vagy szerviz segítségét igénybe venni.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.