Húszezer forintot érhet a régi mobiltelefonja

A jövő év elején indul az államilag támogatott készülékcsere-program– olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 02. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödik generációs mobilhálózatok bevezetésének megkezdését követően a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan a magyar mobilszolgáltatók is megkezdik majd a 3G-s szolgáltatásaik lekapcsolását. Ez természetesen kapcsolódási problémát okozhat az olyan ügyfelek számára, akik a régi telefonjuk miatt a mai napig 3G-s kapcsolattal érik el a mobilnetet, nekik új készüléket kell vásárolniuk.

Az átállás anyagi segítése érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatási programot indít a jövő év elejétől. Ennek keretében a 2G/3G-s mobiltelefonnal rendelkezők az új 4G/VoLTE-kompatibilis készülékük megvásárlásakor 20 ezer forint értékű engedményben részesülhetnek. Ennél olcsóbb telefon választása esetén a mobil árával egyezik meg a támogatás összege, továbbá a kedvezmény maximum 120 ezer forintos készülék vásárlásáig jár.

A készülékcsere-támogatással kapcsolatos részletek már elérhetőek az NMHH által üzemeltetett Netre fel webhelyen, így a potenciálisan érintett mobilozók előre és alaposan tájékozódhatnak a feltételekről.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.