időjárás -1°C Timót 2022. January 24.
logo

Húszezer forintot érhet a régi mobiltelefonja

Forrás: ORIGO
2021.12.02. 10:36 2021.12.02. 15:55
Húszezer forintot érhet a régi mobiltelefonja

A jövő év elején indul az államilag támogatott készülékcsere-program– olvasható az Origo cikkében.

Az ötödik generációs mobilhálózatok bevezetésének megkezdését követően a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan a magyar mobilszolgáltatók is megkezdik majd a 3G-s szolgáltatásaik lekapcsolását. Ez természetesen kapcsolódási problémát okozhat az olyan ügyfelek számára, akik a régi telefonjuk miatt a mai napig 3G-s kapcsolattal érik el a mobilnetet, nekik új készüléket kell vásárolniuk.

Az átállás anyagi segítése érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatási programot indít a jövő év elejétől. Ennek keretében a 2G/3G-s mobiltelefonnal rendelkezők az új 4G/VoLTE-kompatibilis készülékük megvásárlásakor 20 ezer forint értékű engedményben részesülhetnek. Ennél olcsóbb telefon választása esetén a mobil árával egyezik meg a támogatás összege, továbbá a kedvezmény maximum 120 ezer forintos készülék vásárlásáig jár.

A készülékcsere-támogatással kapcsolatos részletek már elérhetőek az NMHH által üzemeltetett Netre fel webhelyen, így a potenciálisan érintett mobilozók előre és alaposan tájékozódhatnak a feltételekről.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)