Könyvidézetekkel közli az időt egy kreatív óra

Minden percre található megfelelő szöveg az adatbázisában – olvasható az Origó.hu cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 12. 14. 13:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötletes kütyü került fel az Indiegogo közösségi finanszírozós portálra, az Author Clock asztali óra klasszikus számlap vagy digitális kijelzés helyett könyvidézetekkel tudatja az időt. 

A készítőjét Christian Marclay huszonnégy óra hosszú művészfilmje inspirálta, a The Clock című alkotást 12 ezer másik filmből vágta össze, a benne lévő összes klip órát, vagy időt közlő szereplőt mutat.

Technikailag az Author Clock egy rendkívül egyszerű e-könyv-olvasóhoz áll a legközelebb, kétezernél is több idézet található az adatbázisában. A jobb használhatóság kedvéért az idézetekben félkövérrel ki van emelve az idő, így elméletileg nem válik bosszantóvá a használata, nem kell mindig keresgetni a szövegen belül az információt.

Családbarát módja is van, ezt aktiválva az óra kicenzúrázza az idézetekből a káromkodásokat.

Az Author Clockot kisebb és nagyobb kijelzős változatban is elérhetővé kívánja tenni a készítője, ha minden jól megy, akkor a projektet anyagilag támogatók 2022 novemberében kaphatják meg kütyüjüket. 

A kisebbik óra 129 dollárba, a nagyobbik pedig 249 dollárba kerül, átszámítva 42 ezer és 81 ezer forintról van szó, vámhoz és áfához hasonló költségek nincsenek benne a fenti összegekben.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: (Fotó: YouTube.com/LaunchBoom)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.