Még tovább drágulhatnak jövőre a laptopok

A Razer már be is jelentette, hogy az emelkedő alkatrészköltségek miatt 2022-ben minden laptopja még drágább lesz – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 12. 06. 7:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es CES-en a gyártók várhatóan számos új laptoppal jelentkeznek majd, az Intel Alder Lake-P processzorokra és az AMD Ryzen 6000 chipekre építve. A jelentések szerint azonban könnyen lehet, hogy a laptopok 2022-ben még tovább drágulnak.

A Razer az ügyvezetőjén keresztül már jelezte, hogy az alkatrészek jelentős költségnövekedése azt eredményezi, hogy jövőre az összes Razer laptop többe kerül majd. A konkrét áremeléseket csak jövő évben hozzák nyilvánosságra.

Nem csak a processzorok és a grafikus vezérlők egyre magasabb árai növelik azonban a notebookok árait. A DDR5 memória, az új SSD-k mind többe kerülnek, és a szakemberek szerint a következő hónapokban sorra emelik majd a gyártók az új PC-k árait (pedig az utóbbi években így is nagyon megnőttek az összegek).

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Laptop (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.