Óriási számú játék futtatható már Linuxon

A Steam ezer legnépszerűbb címének háromnegyede elérhető az alternatív rendszeren – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 24. 13:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan beköszönthet Linuxon a videójátékozás évtizedek óta várt aranykora, köszönhetően a Steam digitális játékáruház gyárilag beépített Proton emulációs rétegének. Az alaptechnológiát szolgáltatott partnereivel együtt a Valve persze nem pusztán felebaráti szeretetből dolgozik feszített tempóban a megoldáson, a hordozható játékkonzolnak álcázott Steam Deck gépén is Linux fut.

A Proton keretrendszer játékokkal való kompatibilitását figyelemmel követő ProtonDB portál friss statisztikái alapján a Steam tíz legnépszerűbb játékának negyven százaléka, a száz legnépszerűbb címének nyolcvan százaléka, míg az ezer legnépszerűbb termékének 75 százaléka futtatható kiválóan Linuxon.

Ezekben az értékekben a natívan és az emuláltan futtatható címek is benne vannak, rajtuk kívül kisebb-nagyobb hibákkal még elindíthatóak különböző játékok.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.