Többtucatnyi sérülékenységet foltozott be szoftvereiben a nagyvállalat

Hat nulladik napi sérülékenységből kettőt már biztosan kiaknáznak a kiberbűnözők.

Forrás: Origo2021. 12. 15. 16:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkeztek a Microsoft támogatott termékeihez az idei utolsó, menetrend szerinti javítások. A decemberi patch kedden a vállalat összesen 67 sérülékenységet foltozott be a Windowshoz és az Edge-hez hasonló szoftvereiben, ezekből hét kritikus, a maradék hatvan pedig fontos besorolást kapott.

A hibák közül hat nulladik napi, azaz már elérhető a kihasználásukhoz szükséges információ, kettőt már biztosan kiaknáznak a bűnözők. A Windows AppX Installer komponensben lapulót kártevők telepítésére használják, többek közt az Emotet, a TrickBot, továbbá BazarLoader terjesztői vetették rá magukat.

A most kiadott összegző frissítések a Windows 10 és a Windows 11 esetében egyéb funkcionális bugokat is javítanak. A patchek gyári beállítások mellett rövidesen minden számítógépre maguktól települnek, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében megsürgethető az installációjuk.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.