Továbbra is nagy divat a vezeték nélküli fülhallgató

Az IDC szerint a harmadik negyedévben tovább nőtt a viselhető eszközök piaca, a vezeték nélküli fülhallgatók népszerűsége miatt – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 12. 16:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IDC elemzőinek jelentése szerint az idei harmadik negyedévben további közel tíz százalékkal nőtt a viselhető eszközök piaca. A növekedés alapvetően a vezeték nélküli fej- és fülhallgatók nagy népszerűségének köszönhető, ezek a 26,5 százalékos növekedés után a szektor majdnem 65 százalékát uralják. A viselhető eszközök 34,7 százaléka pedig csuklón hordható.

Az IDC azt állítja, az okos karkötők helyett manapság már mindenki okosórát kezd keresni, sokoldalúbb eszközre vágynak, az okosórákból pedig egyre több olcsó modell is van.

Az Apple a készletgondok és a 3,6 százalékos részesedéscsökkenés ellenére még mindig toronymagasan vezeti a kategóriát (28,8 százalék), a teljes ágazat árbevételének bő 53 százaléka kerül hozzá. A Samsung és a Xiaomi 9,2 százalékkal holtversenyben a második helyen állnak, de míg a Samsung 13,8 százalékot javított, a Xiaomi 24 százalékot rontott éves szinten.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.