Androidos játékok jöhetnek a számítógépekre is

Konkurenciát kap a Windows 11 még el sem érhető Android-emulációja – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 11. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan meglepetéssel szolgált a The Game Awards díjátadó gála, a Mátrix: Feltámadások interaktív techdemóját is elhozott eseményen a Google saját számítógépes játékbolt indítását jelentette be. A Stadia felhős játékfuttató szolgáltatásának jóvoltából a vállalat valamilyen szinten már jelen van ezen a piacon, ám a tájékoztatás szerint a mostani manőverrel androidos mobiljátékokat kíván játszhatóvá tenni a windowsos számítógépeken.

Túl sok részlettel egyelőre nem szolgált a vállalat, azonban egy számítógépekre telepíthető kliensprogram kiadására lehet számítani, a rajta keresztül installálható címekben pedig a Play-szolgáltatások is működnek majd. 

Az utóbbi következménye, hogy a megfelelő címekben elérhető lesz például a többjátékos mód, továbbá a játékmentések eszközök közti szinkronizációja is.

A bejelentés nagy érdekessége, hogy a Windows 11 néhány hónapon belül végre megkaphatja a saját Android-emulátorát. Az elérhetővé válását követően a felhasználók a Play Áruház helyett az Amazon App Store androidos programboltból telepíthetnek majd mobilappokat és mobiljátékokat a gépükre.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.