Az otthoni wifi tölti ezt az új, környezetbarát távirányítót

A vezeték nélküli töltés ezen formája nem újdonság, csak még nem terjedt el.

Forrás: Origo2022. 01. 03. 16:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbfejlesztette a tavaly bemutatott Eco Remote környezetbarát távirányítóját a Samsung, az idei modell már rádióhullámokkal, például wifijellel is képes tölteni a beépített akkumulátorát – tudósít az Origó.

A vezeték nélküli töltés ezen formája nem újdonság, csak nem terjedt el, mert csekély mennyiségű energia szedhető vele össze, csak elenyésző fogyasztású eszközök esetében van értelme a használatának.

A távirányító szerencsére a kevés olyan eszközök egyike, amely esetében lehet ráció a technológia bevetésének. Az új Eco Remote töltése ettől függetlenül a többségnél javarészt a beépített napelemen keresztül történik majd, a funkció természetes és mesterséges fénnyel is működik. Vészhelyzetek esetére megmaradt a távirányítón az USB-C portos töltési lehetőség, így telefontöltőbe vagy számítógépbe dugva gyorsan élet lehelhető az eszközbe.

Az idei távirányító további fejlesztése, hogy fekete mellett fehér színben is elérhető lesz, hogy jobban passzoljon a vállalat The Frame, Serif, Sero luxustévéihez.

A Samsung szerint a következő években további töltési módszerekkel gazdagodhatnak az Eco Remote távirányítók, eddig főként mozgási energia villamos árammá alakításával kísérleteztek a mérnökök, a távirányító rázásával és a mikrofon belső vibrációján keresztül próbáltak némi áramot kisajtolni.

Az Origó eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.