időjárás 18°C Csanád, Emil 2022. május 28.
logo

Azok a Gyurcsányék emlegetnek megfigyelést, akik saját politikai céljaikra használták a titkosszolgálatokat

Megköveteli az emlékeztető oltást egy informatikai vállalatóriás

Forrás: Világgazdaság
2022.01.17. 17:59
Megköveteli az emlékeztető oltást egy informatikai vállalatóriás

Négy hetet kapnak az alkalmazottak arra, hogy megfeleljenek az elvárásoknak – írja a Világgazdaság.

Elvárássá vált az emlékeztető oltás az áruházi és vállalati alkalmazottaknak az Apple-nél, írja a The Verge a cég egy belső levelezésére hivatkozva.

Ha egy alkalmazott jogosult az emlékeztető oltásra, négy hetet kap arra, hogy megfeleljen a követelményeknek, ellenkező esetben február 15-től folyamatos teszteléssel kell bizonyítania egészségességét ahhoz, hogy beléphessen az Apple üzleteibe vagy irodáiba.

Az Apple január 24-től kezdődően megköveteli a be nem oltott, vagy oltási igazolással még nem rendelkező alkalmazottaitól, hogy a munkahelyre való belépés előtt negatív gyorstesztet mutassanak be. A most bevezetett, emlékeztető oltásokra vonatkozó új biztonsági előírásokat a koronavírus omikron változatának gyors terjedésével indokolta a vállalat.

Tavaly az Apple azt kérte, hogy az oltatlan irodai alkalmazottak naponta teszteljenek, a be nem oltott kiskereskedelmi dolgozóktól pedig heti kétszeri ellenőrzést kértek. 

A cég emellett a beoltottaknak is heti egyszeri tesztelést írt elő, de később csökkentette az elvárt gyakoriságot. Az új szabály értelmében azonban a ritkábban végzett tesztelés már nem lesz elég azoknak, akik nem kapják meg az emlékeztető oltást az Apple által megadott határidőig.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)