Megköveteli az emlékeztető oltást egy informatikai vállalatóriás

Négy hetet kapnak az alkalmazottak arra, hogy megfeleljenek az elvárásoknak – írja a Világgazdaság.

Forrás: Világgazdaság2022. 01. 17. 17:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvárássá vált az emlékeztető oltás az áruházi és vállalati alkalmazottaknak az Apple-nél, írja a The Verge a cég egy belső levelezésére hivatkozva.

Ha egy alkalmazott jogosult az emlékeztető oltásra, négy hetet kap arra, hogy megfeleljen a követelményeknek, ellenkező esetben február 15-től folyamatos teszteléssel kell bizonyítania egészségességét ahhoz, hogy beléphessen az Apple üzleteibe vagy irodáiba.

Az Apple január 24-től kezdődően megköveteli a be nem oltott, vagy oltási igazolással még nem rendelkező alkalmazottaitól, hogy a munkahelyre való belépés előtt negatív gyorstesztet mutassanak be. A most bevezetett, emlékeztető oltásokra vonatkozó új biztonsági előírásokat a koronavírus omikron változatának gyors terjedésével indokolta a vállalat.

Tavaly az Apple azt kérte, hogy az oltatlan irodai alkalmazottak naponta teszteljenek, a be nem oltott kiskereskedelmi dolgozóktól pedig heti kétszeri ellenőrzést kértek. 

A cég emellett a beoltottaknak is heti egyszeri tesztelést írt elő, de később csökkentette az elvárt gyakoriságot. Az új szabály értelmében azonban a ritkábban végzett tesztelés már nem lesz elég azoknak, akik nem kapják meg az emlékeztető oltást az Apple által megadott határidőig.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.