időjárás 33°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Robotkutyák is szolgálhatnak a jövő hadseregében + videó

Forrás: Hirado.hu
2022.01.29. 16:48 2022.01.29. 17:12
Robotkutyák is szolgálhatnak a jövő hadseregében + videó

Az amerikai hadsereg kaliforniai Fresnó légi bázisán tesztelhették a katonák a Ghost Robotics egyik robotkutyáját – látható a Sky News által bemutatott felvételen.

A bázis védelmi központjának biztosítására és járőrözésre használnák a robotkutyát. A projekt finanszírozására állami forrásokat igényeltek.

A robotkutya talán egyik legkézenfekvőbb felhasználása, hogy segítségével emberi beavatkozást kiváltva végezhető el a robbanószerkezetek megvizsgálása és eltávolítása – olvasható a Híradó.hu cikkében.

De bármilyen kommunikációs eszközzel, szenzorral is felszerelhető, így alkalmas lehet vegyi vagy radioaktív anyagok detektálására.

Hatótávolsága egy töltéssel tizenegy kilométer. A gyártók még tánctudással is felvértezték a mechanikus ebet.

A gyártó a robotikai eszközökre szakosodott philadelphiai startup, a Ghost Robotics, amely az amerikai hadsereg egyik beszállítója. Tavaly mutatták be a járőr robotkutya fegyverrel felszerelt verzióját, amely nagy visszhangot váltott ki.

A szerkezet hátára erősített modul hatótávolsága 1,2 kilométer, harmincszoros optikai nagyításra képes, és van hőkamerája is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Részlet a videóból (Fotó: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.