Robotkutyák is szolgálhatnak a jövő hadseregében + videó

Az amerikai hadsereg kaliforniai Fresnó légi bázisán tesztelhették a katonák a Ghost Robotics egyik robotkutyáját – látható a Sky News által bemutatott felvételen.

Forrás: Hirado.hu2022. 01. 29. 16:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bázis védelmi központjának biztosítására és járőrözésre használnák a robotkutyát. A projekt finanszírozására állami forrásokat igényeltek.

A robotkutya talán egyik legkézenfekvőbb felhasználása, hogy segítségével emberi beavatkozást kiváltva végezhető el a robbanószerkezetek megvizsgálása és eltávolítása – olvasható a Híradó.hu cikkében.

De bármilyen kommunikációs eszközzel, szenzorral is felszerelhető, így alkalmas lehet vegyi vagy radioaktív anyagok detektálására.

Hatótávolsága egy töltéssel tizenegy kilométer. A gyártók még tánctudással is felvértezték a mechanikus ebet.

A gyártó a robotikai eszközökre szakosodott philadelphiai startup, a Ghost Robotics, amely az amerikai hadsereg egyik beszállítója. Tavaly mutatták be a járőr robotkutya fegyverrel felszerelt verzióját, amely nagy visszhangot váltott ki.

A szerkezet hátára erősített modul hatótávolsága 1,2 kilométer, harmincszoros optikai nagyításra képes, és van hőkamerája is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Részlet a videóból (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.