Magyar cég nyerte a gépek közötti kommunikációs megoldások versenyét

A technológiai fókuszú, kétnapos üzleti rendezvényre huszonhét vállalat hozta el legújabb IoT-fejlesztését.

Forrás: Duol.hu–MEDIAWORKS2022. 05. 27. 18:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOHAnet Mobilsystems Zrt. május 25–26-án második alkalommal rendezte meg az IoT Live Show-t, a magyarországi IoT-fejlesztési versenyt, amely mellé a Yettel Magyarország névadó támogatóként csatlakozott. Az IoT (azaz a gépek közötti kommunikációra épülő „dolgok internete”) állandó mozgásban lévő szektor, ahol napról napra jelennek meg újabb megoldások a piacon.

A technológiai fókuszú, kétnapos üzleti rendezvényre 27 vállalat hozta el legújabb IoT-fejlesztését az újpesti UP Rendezvényházba, a kiállítás részeként pedig szakmai előadásokat hallhattak a rendezvényre látogatók. A kétnapos rendezvény egyik kiemelkedő programja volt a Yettel IoT Live Show megoldásszállítói versenye, amelyre a kiállítók mellett bármely piaci szereplő beadhatta pályázatát.

A Yettel IoT Live Show Nagydíj összdíjazása hárommillió forint volt, az első három helyezett az ősszel a Yettel Next elnevezésű exkluzív rendezvényre is eljuthat az esemény főtámogatójának jóvoltából. Emellett egy különdíjat és egy közönségdíjat is kiosztottak a szervezők.

A szakmai zsűri döntése alapján a WegaTech nyerte a kiírást a bolti és áruházi lopások elleni rendszerével, amely képes felismerni lopási tevékenységet megelőző jellemző mozdulatsorokat, és beazonosítani magát a lopás tényét is, majd erről azonnali riasztást küld az üzletteret felügyelő személyzet számára.

A második lett a Hotelify, amely felokosítja és digitalizálja a szállodákat és vendéglátóhelyeket, egyúttal digitális kényelmi szolgáltatásokat biztosít a szállóvendégek számára is. A harmadik helyen a KidCare végzett, amely a kisgyermekek pelenkájára helyezett szenzorok használatával képes követni a csecsemők aktuális állapotát, mozgásmennyiségét és mozgástípusait.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.