Egész pénteken káosz volt Kanadában

Milliók nem tudtak telefonálni, netezni, továbbá bankkártyával fizetni a boltokban – írja az Origó.

Forrás: Origo2022. 07. 09. 14:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokkal a japán KDDI precedens nélküli üzemzavarát követően helyi idő szerint péntek kora reggel elesett Kanada legnagyobb távközlési cége: az ország látszólag egész területén leállt a Rogers mobilszolgáltatása, vezetékestelefon-szolgáltatása, továbbá vezetékesinternet-szolgáltatása. A cég előfizetői számai alapján tízmilliónál is több ügyfelet érinthetett a totális összeomlás.

A vállalat természetesen nagy erőkkel kezdett dolgozni a hiba megoldásán, szombat reggelre pedig látszólag sikerült életre keltenie szolgáltatásai java részét. Az üzemzavar a nyilvánvaló kommunikációs nehézségek mellett egyes esetekben lehetetlenné tette a segélyhívások indítását, a bankkártyás fizetést, továbbá a bankkártyás készpénzfelvételt.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.