Visszavág a Twitternek Elon Musk

Az ügyhöz közel álló források szerint az ellenkeresettel a milliárdos jogi csapata időt szeretne nyerni – olvasható a VG-n.

Forrás: Vg.hu2022. 07. 19. 10:27
MUSK, Elon; MUSK, Maye
New York, 2022. május 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója anyja, Maye Musk társaságában a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt tervezi, hogy ellenperben támadja meg a Twittert a közösségi médiaóriás megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros megállapodás felrúgása érdekében – írja a Fox Business.

Az ügyhöz közel álló források szerint az ellenkeresettel Musk jogi csapata több időt szeretne nyerni, hogy információkat gyűjtsön a Twitteren működő botokról – ugyanis Musk ezekre hivatkozva állt el az üzlettől.

A Twitter múlt kedden perelte be Muskot, hogy rákényszerítsék a közösségi médiavállalat 44 milliárd dolláros felvásárlásának befejezésére, azzal vádolva őt, hogy szokatlan és rosszhiszemű lépéseket tett, amelyek helyrehozhatatlan károkat okoztak a platformnak, és mélybe taszították a részvények árfolyamát.

Musk áprilisban részvényenként 54,20 dollárt ígért a Twitterért, amely – a kezdeti ellenállás után – elfogadta az ajánlatot. A milliárdos azonban múlt héten azt közölte, hogy visszalép a cég megvételétől.

A delaware-i bírósághoz pénteken benyújtott beadványban Musk ügyvédei azzal vádolták a Twittert, hogy a cég visszatartja a hamis fiókokról szóló információkat, valamint technikai akadályokat gördít az üzlet elé. A beadvány több más, Musk által korábban felhozott vádat is megismételt, például azt, hogy a Twitter megsértette az akvizíciós megállapodást, amikor két magas rangú vezetőt elbocsátott anélkül, hogy erről Muskot előzetesen tájékoztatta volna. 

Az első meghallgatást keddre tűzték ki. A Twitter jogi csapata szeptemberben kezdődő négynapos tárgyalást szeretne, míg Musk későbbi tárgyalási időpontot szorgalmaz – ismertette a részleteket a VG.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Elon Musk a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.