A járványhelyzetre tekintettel az e-Hódra otthonról kapcsolódhatnak

Az online zajló e-Hód versenyre tanáraik nevezhetnek hazai általános-, és középiskolás diákokat – írta meg a kisalfold.hu portál.

Forrás: kisalfold.hu - mediaworks2020. 11. 12. 11:46
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megmérettetésen a gyerekeknek informatikai gondolkodást igénylő feladatokat kell megoldaniuk. A járványhelyzetre tekintettel az e-Hódra nemcsak iskolai informatikai tanóra, szakköri foglalkozás keretében, hanem otthonról is bekapcsolódhatnak a diákok november 20-áig.

Az e-Hódot a BEBRAS nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny részeként tíz éve rendezi meg Magyarországon a Neumann Társaság az ELTE Informatikai Karával közösen. Tavaly világszerte csaknem 2,8 millió diák, itthon pedig 202 magyarországi iskola 27 702 diákja vett részt a feladatok megoldásában az interneten keresztül. Mivel az e-Hódon nem klasszikus programozási feladatok várnak a versenyzőkre, ezért ilyen jellegű előképzettség nem szükséges, a megoldás strukturált és logikus gondolkodást igényel.

Az idei e-Hódra csaknem 29 ezer diákot neveztek be, akik közül csaknem tízezren már túl vannak a megmérettetésen.

November 20-áig még további érdeklődő iskoláknak is módja van bekapcsolódni az e-hódba a verseny honlapján regisztrálva.

Az e-Hódon öt korcsoportba osztva vehetnek részt diákok negyediktől tizenkettedik osztályig egy-egy iskolai tanóra keretében. A részvétel mindenki számára ingyenes.

A 2020-as e-Hód szakmai támogatója a 4iG, amely a Senior korcsoport legjobban szereplő diákja számára ösztöndíjat ajánlott fel. A versenynek ugyanakkor bármely résztvevő a nyertese lehet, ha képes hibátlanul megoldani a feladatokat.

A kihívást hiba nélkül teljesítő diákokat a szervezők személyes döntőre invitálják 2021 első felében – a pontos időpontról majd a járványhelyzet függvényében döntenek. Ezen az eseményen további extra feladatok várják őket, amelyek megoldásáért különböző jutalmak várnak rájuk.

A cikk eredeti változata IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.