A kínai óriásvállalat nyújtotta be a legtöbb szabadalmat tavaly

A Huawei év végén már 100 ezer aktív szabadalommal rendelkezett, 15 ezerrel többel, mint egy évvel korábban.

Forrás: Mediaworks/baon.hu2021. 03. 22. 10:40
null
A kínai óriásvállalat év végén már 100 ezer aktív szabadalommal rendelkezett Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly 5464 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, csaknem kétszer annyit, mint legközelebbi versenytársa, a dél-koreai Samsung. A vállalat saját becslései szerint 2019 és 2021 között mintegy 1,2 milliárd dollár értékű bevételre tesz majd szert szabadalmi licenszekből.

Az elmúlt évtizedben elsők között volt a világon a kutatás-fejlesztés terén.

A vállalat K+F-re fordított beruházásainak összege elérte a 131,7 milliárd kínai jüant, a vállalat éves bevételének 15,3 százalékát. A Huawei 2020 végén több mint 105 ezer munkatársat foglalkoztatott a kutatás-fejlesztés területén, ez a vállalat összes munkavállalójának 53, 4 százaléka.

Tavaly 5464 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre a kínai óriásvállalat
Fotó: Pixabay

A cég az innovációhoz kapcsolódó beruházásainak köszönhetően 2020 végére már több mint 100 ezer aktív szabadalommal rendelkezett világszerte – mintegy 40 ezer szabadalomcsalád keretében.

Ez a legnagyobb éves növekedés a Huawei történetében, 2019 végén 85 ezer bejegyzett találmány tulajdonosa volt a vállalat.

A Huawei szabadalmainak többsége telekommunikáció területéhez, különösen az 5G mobilhálózati technológiához kapcsolódik, ám a vállalat nyújtott be biztonsági videokamerás megfigyelő alkalmazásokhoz és mesterséges intelligenciát használó elemző szoftverekhez köthető kérelmeket is.

2019-ben a Huawei volt az első az Európai Szabadalmi Hivatalnál bejelentett szabadalmak rangsorában, az Egyesült Államokban pedig a tizedik helyen végzett a benyújtott szabadalmak számát tekintve. 2020-ban már világelső lett a vállalat a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO – World Intellectual Property Organization) benyújtott kérelmek számát tekintve.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

A borítókép illusztráció

Bőven tartogat még meglepetéseket a koreai elektronikai cég

Laptop, táblagép és mobil is lesz a koreai elektronikai gyártócég 2021-re szánt újdonságai között, legalábbis a kiszivárgott információk alapján.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.