Az Android újabb elavult verzióinak támogatása szűnik meg

A támogatás megszűnése ellenére várhatóan még sokáig semmiféle gyakorlati változást sem fognak érzékelni.

Forrás: origo.hu2021. 07. 09. 16:47
null
Az Android újabb elavult verzióinak int búcsút a Google Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Android újabb elavult verzióinak int búcsút a Google, a Play-szolgáltatások keretrendszer várhatóan augusztusban érkező 21.30.99-es verziója lesz az utolsó, amely kompatibilisnek bizonyul a Jelly Bean kódnevű operációs rendszert futtató mobilokkal.

„A Google Play-szolgáltatások a Google-alkalmazások és a Google Playről származó alkalmazások frissítésére szolgál. Ez az összetevő olyan alapvető funkciókat biztosít, mint például: a Google-szolgáltatásokkal kapcsolatos hitelesítés, szinkronizált névjegyek, hozzáférés a legújabb felhasználói adatvédelmi beállításokhoz, illetve jobb minőségű és energiatakarékosabb helyalapú szolgáltatások„ – olvasható a komponens Play Áruházban lévő leírásában.

Az Android újabb elavult verzióinak int búcsút a Google
Fotó: Pixabay

Szokásától eltérően a Jelly Bean kódnevet az Android több verziójára is használta a Google, a 4.1-4.3 közé esőkről van szó. Tájékoztatása szerint az aktívan használt androidos eszközök már fél százalékán sem futnak a 2012–2013-as rendszerek, így nem látja értelmét a Jelly Bean támogatásának.

Az érintett készülékekkel rendelkezők számára jó hír, hogy a támogatás megszűnése ellenére várhatóan még sokáig semmiféle gyakorlati változást sem fognak érzékelni az eszközeik működésében. Viszont jobban teszik, ha átváltanak egy modernebb mobilra, hiszen nem tudni, hogy ez meddig marad így.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Három tucat amerikai állam beperelte a Google-t

Három tucat amerikai állam és a főváros, Washington is beperelte a Google-t a versenyszabályok megsértése címén – közölte szerdán az amerikai média.

Sajtóhírek szerint a felperesek azt kifogásolják egy kaliforniai szövetségi bíróságon benyújtott keresetükben, ahogyan a Google az Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonokon működteti az alkalmazásokat kínáló Play Áruházat.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.