Bemutatták a világ első mobil betegmozgató robotját

Az önjáró, intelligens betegmozgató és rehabilitációs robot segítséget nyújt mind a betegek áthelyezésében, mind rehabilitációjukban.

Forrás: MW2020. 10. 14. 9:33
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán kiszolgálórobot-gyártó vállalat, a PTR Robots bejelentette, hogy mostantól világszerte elérhető a betegek biztonságos mozgatását és rehabilitációját ellátó robotja. Az egészségügyi szakemberekkel közösen kifejlesztett PTR robot a világ első olyan önjáró, intelligens robotikai megoldás, amely rugalmasan képes közlekedni bármilyen egészségügyi vagy gondozási célokat szolgáló létesítményben.

A robot segítséget nyújt a mozgásképtelen vagy mozgásukban korlátozott betegek áthelyezésében és rehabilitációjában, leveszi a terheket a szakszemélyzet válláról és felszabadítja őket a fokozottan munkaigényes feladatok végzése alól. Az első ilyen robot alkalmazása ugyanakkor csökkenti a fertőzések kockázatát is, mivel egy beteg áthelyezéséhez a robot használata esetén elegendő egyetlen gondozó jelenléte.

Az emelőrobotot kifejezetten olyan méretűre tervezték, hogy könnyen átférjen egy hagyományos méretű ajtón. Ez azt jelenti, hogy a robot a hagyományos, mennyezethez rögzített emelőszerkezeteknél jóval rugalmasabban és hatékonyabban használható.

A PTR Robots vadonatúj termékkategóriát hozott létre a betegmozgatás és -rehabilitáció terén, hasonlóan ahhoz, ahogyan UVD Robots nevű leányvállalatunk UV-fénnyel fertőtlenítő robotjai a fertőtlenítés terén jelentenek előrelépést.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Új fejlesztés forradalmasíthatja az elektromos gitárt

Az eddigiektől radikálisan eltérő elektromos gitárt fejlesztettek az Egyesült Királyságban. Az újítás lényege, hogy egy forgólemez beiktatása kiváltja a pengetést, így felszabadul az egyik kéz. A Circle Guitar elnevezésű elektromos gitár belsejében található forgókerék percenként 250 fordulatra képes, ezáltal a zenész mágneses pengetőkkel különböző ritmikai mintákat vihet át a lemezbe.

A londoni The Church stúdióban tartott bemutatón Ed O’Brien, a világhírű Radiohead ritmusgitárosa elmondta: az új hangszer olyan, amilyenre mindig is vágyott.

„Mintha egy új nyelvet tanulnánk. Szeretnék sok időt tölteni ezzel a hangszerrel, hiszen rendkívüli” – fogalmazott.

Az önpengető Circle Guitart Anthony Dickens dizájner készítette el, a munkát új hangzások keresése inspirálta. A hangszer számítógéppel, dobgéppel vagy digitális felületekkel egyaránt szinkronizálható. Dickens azt mondta, ha a gitár finom, organikus hangzását a lehető legpontosabbá tesszük, az eddigiektől eltérő érzésünk lesz a zenéről.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.