Egymillió forintos fődíjért indul szimulátorbajnokság

Egymillió forintos fődíjért indul a háromfordulós, hat versenyből álló autós szimulátorbajnokság a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) szervezésében.

Forrás: MTI2021. 03. 03. 12:05
null
Egymilliót érhet a szimulátorbajnokság a nyertesnek Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymillió forintos fődíjért indul a háromfordulós, hat versenyből álló autós szimulátorbajnokság a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) szervezésében – olvasható az automotor.hu-n.

A szervezet közleményéből kiderül, hogy a virtuális versenysorozatba 14 és 40 éves kor közötti indulók nevezhetnek, a futamokat pedig online élőben, felvételről pedig televíziós csatornákon is lehet majd követni.

Egymilliót érhet a szimulátorbajnokság a nyertesnek
Fotó: MTI/Mónus Márton

A HUMDA SIM LIGA elnevezésű bajnokság fordulóit ezen a héten, a jövő héten, valamint március 15. és 20. között rendezik meg, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos digitális motorsport partnere, a Gran Turismo Sport platformján. Nevezni ingyen, a raceonlinehungary.net weboldalon lehet, az első forduló jelentkezési határideje csütörtök 20 óra.

A HUMDA közleménye szerint a győztes egymillió forint díjazásban részesül, az ügynökség célja pedig az, hogy felkutassa azokat a fiatalokat, akik a szimulátorból át tudnak ülni egy valódi versenyautóba.

„Az e-sport komoly lehetőségeket rejt magában, a fiatalok a szimulátorversenyzés segítségével egy igazi bajnokságon mérkőzhetnek meg, megtehetik első lépéseiket az autó-motorsport felé. Minden fiatalt arra bíztatok, hogy induljon el a szimulátor-bajnokságunkon, hiszen ez kiugrási lehetőséget is jelenthet számukra” – idézte a közlemény Weingartner Balázst, a HUMDA elnök-vezérigazgatóját.

Itt a világ legnépszerűbb e-sport játékának mobilos verziója

A Riot Games, a League of Legendsnek a fejlesztője a magyar játékosoknak is elérhetővé tette első, kimondottan mobilra fejlesztett játékát, a League of Legends: Wild Riftet.

A legújabb mobil e-sport pörgős játékmenetet és rendkívül intuitív kezelőfelületet kínál.

A Wild Rift a már megszokott League of Legends élményt nyújtja, csak gyorsabb játékmenettel és újratervezett, mobilra specializált kezelőfelülettel.

A League of Legends-hez hasonlóan, a Wild Rift is ingyenesen elérhető minden Android és iOS felhasználó számára, amely mostantól bárhol és bármikor játszható.

A nyílt bétában jelenleg 43 különböző hőssel játszhatunk, ez a szám folyamatosan bővülni fog a jövőben. A pálya valamivel kisebb, mint a hagyományos PC-s verzióban, egy-egy mérkőzés pedig jellemzően 15-20 percig tart.

A League of Legends a magyar játékosok körében évek óta a legnépszerűbb online videójáték az eNET, az Esport1 és az Esportmilla közös kutatása szerint, ráadásul 2014 óta magyar nyelven is játszható, amellyel egyedülálló a nagyszabású e-sport játékok között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.