Előkerült egy korábban soha nem látott Sony Ericsson mobil

Nyolc év után került elő az Xperia Play 2 prototípusa.

Forrás: origo.hu2020. 09. 22. 15:31
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt olyan három évben új kategória született az okostelefonos piacon, egyes gyártók specifikusan gamereknek szánt okostelefonokat is kínálnak.

A koncepció nem új, az egész elképzelés mára elfeledett úttörője a 2011-ben piacra dobott Sony Ericsson Xperia Play volt, a szétcsúsztathatós kialakítású mobil a QWERTY-billentyűzet helyén fizikai kezelőszerveket kínált a játékok vezérléséhez.

Az XDA Developers fórum egyik prototípusokat gyűjtő tagja most nagy szenzációt keltett: JerryYin állítása szerint a birtokába jutott az Xperia Play 2 prototípusa, és jelenleg a kínai Idle Fish aukciós webhelyen árulja.

A jelek szerint a mérnökök komoly energiát fektettek a második generációs, ám valamiért elkaszált modell fejlesztésébe. A D-PAD és a PlayStation-logós funkciógombok maradtak az elvárt helyeken, azonban a többi billentyű más helyre került, és csatlakozott hozzájuk egy „3D„ feliratú gomb is.

Az utóbbi legvalószínűbb magyarázata, hogy térbeli megjelenítésre is képes kijelző kerülhetett a telefonba: akkortájt több mobilgyártó és tévégyártó is kísérletezett ilyenekkel kijelzőkkel, talán ezzel lehetett volna kikapcsolni és bekapcsolni az effektet.

Végül az új gombok alatt található egy vadiúj felület is, a kerek szélei digitálisan működő stickeknek tűnnek, és a telefon egy hosszabbik oldalára is kerültek mutatóujjal működtethető ravaszok.

Ugyan az egyik kép tanúsága szerint a telefon valamilyen mértékben működőképes állapotban van, azonban JerryYin a képeken kívül semmilyen specifikációt vagy egyéb információt sem hozott nyilvánosságra a prototípusról.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.