Hibákat okozhat a Windows 10 júniusi frissítése

Nyomtatási gondról és széthullott Tálcáról is érkeztek panaszok – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 12. 19:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Internetes beszámolók alapján nem sikerült hibátlanra a Windows 10 kedd este kiadott júniusi összegző frissítése, a telepítését követően a felhasználók kétféle bugról is panaszkodni kezdtek. A potenciálisan többeket érintő probléma, hogy meghiúsulhatnak a nyomtatási műveletek, és egyelőre nincs más megoldás a hibára, minthogy el kell távolítani a KB5003637 jelzésű összegző frissítést.

A frissítés által okozott másik gyakori probléma, hogy a Tálcán megjelent Hírek és érdeklődési körök funkció hibás megjelenést okozhat, eltűnhetnek vagy elcsúszhatnak a Tálca jobb szélén az ikonokhoz és órához hasonló elemek.

A hiba az olyan Windowsokat érintheti, amelyekben többféle beviteli nyelv és nyelvi csomag is telepítve van, vagy nem 100%-ra van konfigurálva a képméretezés. Az utóbbi opció a Gépház → Rendszer → Kijelző részben található.

Szerencsére a hibás megjelenítéssel kapcsolatos probléma megoldható az összegző frissítés eltávolítása nélkül, csak ki kell kapcsolni a Hírek és érdeklődési körök mutatását a Tálca jobb egérgombos környezeti menüjén keresztül.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Itt a vihar előtti csend a Windows háza táján

Minden jel arra utal, hogy a Microsoft kész új korszakot indítani a Windows történetében, hamarosan bemutatkozik a 2015-ben megjelent Windows 10 utódja. Ez a jelenlegi operációs rendszer alapjaira épül majd, azonban a Sun Valley kódnevű grafikus felületének köszönhetően az esztétikáját tekintve jelentősen eltér majd attól, továbbá a hírek szerint a beépített alkalmazásboltja is elkezdhet végre hasznossá és praktikussá válni.

A következő generációs Windows leleplezéséig már nem kell sokat aludni, június 24-én fogja formálisan leleplezni Microsoft, a pletykák szerint pedig azonnal elérhető is válik majd az Insider nyilvános tesztprogramban résztvevők számára.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.