Igazi utazótárssá válhat a Series S nevű konzol

Monitoros és hangszórós dokkolókiegészítő készül hozzá – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 14. 13:34
null
Részlet a bemutatóból Forrás: YouTube/Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes rétegtermékkel állt elő az UPspec Gaming, a Kickstarterre a napokban felkerülő xScreen dokkolójával a könnyű hordozhatóság érdekében laptopszerűvé változtatható az Xbox Series S játékkonzol. Nagyon egyszerűen működik, csak bele kell dokkolni a játékkonzolt, mire az kijelzővel és sztereó hangszórópárral gazdagodik, így már csak kontroller és hálózati áram kell a játékhoz.

Részlet a bemutatóból
Fotó: YouTube/Képernyőfotó

Az xScreenbe 11,6 hüvelykes és 1920×1080 pixeles kijelző került 60 Hz frissítési sebességgel, a panel kezelőszerevei az előlapon kaptak helyet, a hangerőszabályzó gombok mellett találhatóak. Beépített akkuval nem rendelkezik a kütyü, ám idővel az UPspec Gaming készíteni kíván hozzá valamiféle opcionális akkucsomagot, hogy hálózati áram nélkül is lehetőség nyíljon a játékra.

A termék lehetővé teszi, hogy például a munkájukból fakadóan hotelszobákban gyakran megszálló játékosoknak se kelljen lemondaniuk a hobbijukról, vagy éppen nyaralás, hétvégi házban való időtöltés közben is elérhető legyen az xboxozás. Ha minden jól megy, akkor az xScreen még az idei év végén elérhetővé válhat, ajánlott 249 dolláros (nettó 72 ezer forintos) bolti áron.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Egyre közelebb vagyunk a kézikonzolok forradalmához

A gigantikus sikerré vált Nintendo Switch ugyan bebizonyította, hogy a mindenkinél ott lapuló okostelefonok ellenére igenis van még igény a kézikonzol-világra, azonban a Sony és a Microsoft a belátható jövőben biztosan nem próbálnak majd riválist állítani az eszköznek.

Helyette viszont az utóbbi nemrég előállt egy hasonló megoldással, az androidos Xbox Game Pass mobilapp legújabb verziójával a Nintendo 3DS-hez hasonló kütyüvé alakította a dupla kijelzős Surface Duo telefonját.

Az egyedi készülékkel rendelkezők már úgy játszhatnak az xCloud játékstreamelő érintős vezérlést is támogató játékaival, hogy az alsó kijelzőn jelennek meg az Xbox gamepad gombjai.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.