Igencsak jelentős extrát kapnak a Series konzolok

Megduplázná a régebbi játékok képkockasebességét a Microsoft – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 18. 17:34
null
XBox kontroller Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár napja felröppentek a hírek, hogy valamiféle komoly bejelentés érkezik az Xbox háza tájáról, és szerencsére nem okozott csalódást a Microsoft. A cég szerint hamarosan széles körben elérhetővé válik az Xbox Series S és az Xbox Series X konzolok tulajdonosai számára az FPS Boost funkció, amelynek köszönhetően egyes Xbox One-ra készült játékok sokkal magasabb, tipikusan kétszeres képkockasebességgel futhatnak a gépeiken.

XBox kontroller
Fotó: PIXABAY

Az FPS Boost támogatásához a játékok fejlesztőinek semmit sem kell tenniük, egy a DirectX szintjén implementált rendszerfunkcióról van szó. Az újdonság hackelős természete miatt sajnos csak az olyan játékokban lesz elérhető, amelyek működésében garantáltan nem okoz problémát, emiatt viszont egyenként tesztelni kell a régi címeket, így fokozatosan bővül majd az FPS Boost által támogatott játékok köre.

Első körben a Far Cry 4, a New Super Lucky's Tale, a Sniper Elite 4, az UFC 4 és a Watch Dogs 2 lesznek magasabb képkockasebességgel játszhatóak, ezek az FPS Boostnak hála tipikusan 30 helyett 60 FPS-sel futnak majd az új generációs konzolokon.

A kivételt a nNw Super Lucky's Tale jelenti, ennek esetében ugyanis 120 fps lesz a tempó.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Újabb Xbox játékok tűnnek el az online felületekről

Nem panaszkodhatnak az immáron előző előtti generációs játékkonzolok tulajdonosai, a PlayStation 4 és az Xbox One hat évvel ezelőtti elérhetővé válása ellenére a Sony és a Microsoft nem igyekeztek kibabrálni velük. Új játékok már nagyon régóta nem készülnek a gépeikre, de ettől eltekintve nem sok minden történt a PlayStation 3 és az Xbox 360 háza táján.

Persze most már gyűlnek a két generációval ezelőtti konzolok magukra hagyásának a jelei. Néhány hete a PlayStation Store megújult webes felületéről teljesen eltűntek a PS3-as játékok, bár ettől függetlenül a konzolon lévő játékboltból továbbra is elérhetőek a digitális termékek.

Most a 343 Industries egy ennél jóval komolyabb lépést jelentett be:

2021 decemberében megszűnik az Xbox 360-ra elérhető Halo-játékok online szolgáltatásainak támogatása. Ami ennél is kellemetlenebb, hogy az érintett termékek már nem vásárolhatóak meg digitálisan a konzolra, így akik Xbox 360-on szeretnének játszani velük a jövőben, és eddig nem vették meg a játékokat, azok kénytelenek lesznek bolti dobozos kópiát keríteni belőlük.

A Microsoft tulajdonában lévő fejlesztőcég tájékoztatása szerint folyamatosan csökken a Halo-játékok multiplayerével Xbox 360-on játszók száma, azonban a szolgáltatások működtetése érdemi erőforrásokat igényel a részéről. Mostanra olyan kicsire csökkentek az aktív játékosbázisaik, hogy irracionálissá vált tovább bajlódnia a miltiplayer szerverek fenntartásával.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.