Jobban kezelheti a többmonitoros rendszereket a Windows 11

Egyre többen sürgették a Microsoftot, hogy tegye rendbe ezt a problémát.

Forrás: origo.hu2021. 06. 24. 11:55
null
A jelentések szerint végre lesznek haladó beállítások a többmonitoros rendszerekhez Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Windows 10 sok éve elérhető már, a többmonitoros rendszerek kezelése továbbra is kisebb rémálom a felhasználók számára. Pedig 2021-ben már nem ritka dolog, hogy valaki egynél több monitort használjon egy PC-hez.

Egyre többen sürgették a Microsoftot, hogy tegye rendbe ezt a problémát, és a jelek szerint a redmondi vállalat lépett is.

A jelentések szerint végre lesznek haladó beállítások a többmonitoros rendszerekhez
Fotó: Pixabay

A kiszivárgott Windows 11 buildben már van olyan opció, amely segítségével a rendszer megjegyzi, melyik ablak, hol helyezkedett el a többmonitoros konfigurációk esetében. Vagyis alvó állapotból visszatérve, vagy a pluszmonitort visszacsatlakoztatva nem kell majd mindent kézzel visszarendezni. Így remélhetőleg már nem jelenik meg minden ablak ugyanazon a kijelzőn, vagy kerül át máshová véletlenszerűen.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Elképesztően sok Microsoft-sérülékenységet találtak

Rekordszámú, 1268 sérülékenységet fedeztek fel 2020-ban a Microsoft mérnökei – derül ki a keddenként kiadott Microsoft hibajavítások elemzéséből, melyet a 2021-es BeyondTrust Microsoft Vulnerabilities Reportban foglaltak össze.

A legtöbb sérülékenységet a Windows operációs rendszerben találták meg, 907-et, ezek közül pedig 132 kritikus sérülékenység volt. A Windows 10-et a legbiztonságosabb Windows operációs rendszernek kiáltották ki megjelenésekor, de azóta folyamatosan fedezik fel a hibákat és a problémákat.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.