Leterelne a balesetveszélyes utakról az egyik alkalmazás

Évente bő százmillióval is csökkenthető lehet a vészfékezések száma.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 12. 14:24
null
GOOGLE MAPS - TÉRKÉP Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrégiben már bejelentett pár érdekes fejlesztést a térképszolgáltatása navigációjában a Google, például a jövőben a leggyorsabb útvonal ajánlgatása mellett lehetőséget próbál kínálni a leginkább környezetbarát útvonal kiválasztására. Ennek a megvalósítása kissé problémásnak tűnik, hiszen a különböző járműveknek eltérő fogyasztási karakterisztikáik vannak, így nem világos, hogy miként működhet hatékonyan a rendszer – olvasható az Origó cikkében.

Fotó: Pixabay

A vállalat most lerántotta a leplet a következő nagy fejlesztésről: a Google-térkép navigációja megpróbálja majd leterelni az autósokat és a motorosokat a balesetveszélyesnek tűnő utakról. Az ehhez szükséges adatbázist maguk a közlekedők szolgáltatják majd: amelyik úton vagy útszakaszon az átlagnál gyakrabban érzékel vészfékezést a mobilapp, azt idővel potenciálisan veszélyesnek fogja titulálni, és megpróbálja biztonságosabbnak tűnő utakra terelni róluk a járművezetőket.

A Google szerint ha sikerül megfelelően implementálni a funkciót, és persze a sofőrök megfogadják a navigáció tanácsait, akkor évente bő százmillióval is csökkenthető lehet a vészfékezések száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.