Már készül a japán gyártó új szuperfényképezője

A Canon bejelentette az EOS R3 tükör nélküli fényképezőgép fejlesztését.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 16. 19:14
null
A Canon szerint az EOS R3 lesz az első fényképező, amibe hátsó megvilágítású, új, 35 mm-es full frame stacked CMOS szenzor kerül. AF és AE követés mellett 30 fps-sel készíthetőek majd a felvételek, ez a gyártó első gépe ráadásul szemmel vezérelhető autofókusszal. Forrás: CANON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hónapban a Nikon jelentette be, hogy a Z9 formájában egy abszolút csúcskategóriás, tükör nélküli fényképezőgép fejlesztésébe kezdett. Most a Canon folytatta a trendet, és bejelentette az EOS R3 fejlesztési munkálatait. Ez szintén tükör nélküli, és a Canon kínálatában a csúcsot jelenti majd – olvasható az Origo cikkében.

A Canon szerint az EOS R3 lesz az első fényképező, amibe hátsó megvilágítású, új, 35 mm-es full frame stacked CMOS szenzor kerül. AF és AE követés mellett 30 fps-sel készíthetőek majd a felvételek, ez a gyártó első gépe ráadásul szemmel vezérelhető autofókusszal.
Fotó: CANON

Egyelőre elég kevés információt hoztak nyilvánosságra, azonban a mellékelt fotóból látható, hogy igen nagy gépről van szó, a beépített markolat álló és fekvő tájolást is támogat. A dizájn egyébként hasonlít ahhoz, amit az EOS-1D X Mark III-nál láthattunk, a vízzel és porral sem lesz probléma, mindkettőnek ellenáll az új modell.

A Canon szerint az EOS R3 lesz az első fényképező, amibe hátsó megvilágítású, új, 35 mm-es full frame stacked CMOS szenzor kerül. AF és AE követés mellett 30 fps-sel készíthetőek majd a felvételek, ez a gyártó első gépe ráadásul szemmel vezérelhető autofókusszal. Ez egy mélytanulási algoritmusra épít, és állítólag ideális lesz sportfotózáskor.

Az EOS R3 ellenfele a Nikon Z9 és a Sony A1 lesz.

Kamerás zsebtávcsövet készített a Canon

Távolabbi tárgyak fotózására, események követésére szánja a Canon legújabb termékét: egy monokuláris zsebtávcsőbe épített kamerát.

Egy közösségi finanszírozás kampánnyal elvégzett igényfelmérést követően a Canon hamarosan piacra dobja az emberemlékezet óta legfurcsább kameráját, a monokuláris kialakítást kapott PowerShot Zoomot. A csupán 145 grammos, egy kézben tartva kezelendő eszközzel 100–400–800 mm zoombeállítások mellett lehet fotózni, így a cég szerint például megörökíthető vele a lelátón ülve a futballmérkőzés győztes gólja, vagy természetjáráskor lefotózható a lombok között sziesztázó madár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.