Nem árt vigyázni, ha telepít, mert gyorsan lemerülhet az akku

Az iOS 14 telepítését követően kezdődött egyes iPhone-tulajdonosoknál a probléma.

Forrás: Origo2020. 10. 04. 19:54
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sosem kockázatmentes az operációs rendszerek legfrissebb változatainak a telepítése, hiszen nem csupán az alapvető bugjaik okozhatnak komplikációkat, de a korábbi rendszerszoftverükből visszamaradt beállítások további rejtélyes hibajelenségeket is produkálhatnak, például gyorsan lemerülhet az iPhone – akku is – hívja fel rá a figyelmet az Origo cikke.

Így járt az iPhone-jára nemrég iOS 14-et telepített ügyfelek egy része, a panaszok alapján a talán legsúlyosabb problémát a gyors akkumerülés okozza. Egy twitteres panaszkodó szerint az ő készülékén egy óra alatt lemegy kilencvenről 3%-ra az akku töltöttség, bár ez szélsőséges esetnek tűnik.

A napokban kiadott iOS 14.0.1 hibajavító frissítés sajnos nem oldotta meg a gondot, így az Apple jelenleg az érintett telefonok gyári alaphelyzetbe való visszaállítását javasolja megoldás gyanánt.

Ilyenkor az iCloud segítségével biztonsági másolatot kell készíteni a telefonon lévő legfontosabb adatokról, majd el kell indítani az alaphelyzetbe állítást. A folyamatról az Apple támogatási oldalán olvasható bővebb tájékoztatás.

Egyelőre nem világos, hogy az alaphelyzetbe állítás ténylegesen megoldja-e a mobilozók problémáit, de egy próbát megér, ha bosszantóan súlyos az akkumerülési probléma.

A rossz időzítésbe bukhat bele a Nokia legújabb telefonja

Hosszú ideje késlekedik a Nokia a legújabb csúcsmodell bemutatásával, amivel így rendesen beleszaladhat az év legsűrűbb időszakába. Hivatalos bejelentés továbbra sincs, azonban minden információ arra mutat, hogy legkésőbb novemberben piacra kerül majd a Nokia 9.3 PureView. A Nokia több mint egy évvel ezelőtt dobta piacra legutolsó csúcstelefonját, a Nokia 9 PureView-t. A készülék ugyan nem aratott osztatlan sikert, de azt meg kell hagyni, hogy a megszámlálhatatlan mennyiségű hátlapi kamerájával egy bátor próbálkozás volt – sajnos azonban a kamerák mennyiségével a szoftver nem tudta tartani a lépést, és a kijelző is némileg elmaradt a modern trendektől. Eredetileg nem is kellett volna néhány hónapnál tovább várni az újabb modell, a Nokia 9.3 PureView megjelenésére, ahol a márka mögött álló HMD Global már tanulhatott volna az előd hibáiból. Iparági források szerint már a tavaly év második felében el kellett volna rajtolnia a telefonnak, azonban technikai okok miatt folyamatosan csúcsott a megjelenése, aztán pedig rászakadt a világra a koronavírus-járvány, amit még a nagyobb vállalatokat is nehéz helyzetbe hozta.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.